Veel groen in plannen voor Trekdijk

Een onderkomen voor arbeidsmigranten, de leefbaarheid vergroten tussen de woonwijk Mortiere en Nieuw- en Sint-Joosland met een multifunctioneel centrum. Zomaar wat ideeën voor het toekomstige bedrijventerrein Trekdijk aan de rand van Middelburg.

Dorpsraad over Trekdijk (foto: Omroep Zeeland)

John de Rijke van het participatieteam Trekdijk presenteerde de laatste plannen voor het bedrijventerrein aan zo'n 90 geïnteresseerden tijdens de dorpsvergadering in het dorpshuis. "We hebben altijd geroepen dat het bedrijventerrein zo groen mogelijk moet blijven en daar hebben we met deze plannen wel invulling aan gegeven", zegt hij. Want zo wil de werkgroep Trekdijk dat er zoveel mogelijk bos langs het stukje A58 komt, en dat er heel veel groen komt op het terrein waar wonen en zorg voor mensen die dat langdurig nodig hebben.

ITEM Bewonersgesprek toekomst Trekdijk

Klimaat

Ook heeft de werkgroep gedacht aan bedrijvigheid op het terrein die goed is voor het klimaat. "We denken aan het opslaan van brak water in een bassin, waarna we het met behulp van zonnepanelen kunnen omzetten naar zoet water. Of heel veel windmolens aan de rand van het bedrijventerrein langs de A58." De werkgroep dient de plannen 1 september in bij de gemeente. Eind dit jaar moet de raad een besluit nemen over de invulling van het bedrijventerrein Trekdijk.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren