'Kim van Sparrentak met voorkeursstemmen in Europees Parlement'

Kim van Sparrentak uit Middelburg gaat het Europees Parlement in. De Middelburgse stond ogenschijnlijk op een onverkiesbare plek, maar heeft tijdens de Europese verkiezingen vorige week zo veel voorkeursstemmen gekregen dat ze alsnog een zetel krijgt. Dat meldt haar partijgenoot Eline van Nistelrooij, die daardoor naast een plek in het parlement grijpt.

Kim van Sparrentak (foto: Instagram Kim van Sparrentak)

GroenLinks haalde bij de verkiezingen vorige week drie zetels. Van Sparrentak, de nummer 7 op de kieslijst, snoept de zetel van Eline van Nistelrooij af, de GroenLinks-kandidaat op plek 3. De 26.250 die Van Nistelrooij kreeg, bleken niet genoeg, meldt ze op Twitter. Hoeveel stemmen Van Sparrentak kreeg, moet blijken uit de officiële uitslag die op dinsdag 4 juni bekend wordt gemaakt.

"Ik wil Kim van harte feliciteren met een mooie campagne en een waanzinnig eervolle functie die ze op zich mag nemen in het Europees Parlement", laat Eline van Nistelrooij weten op Twitter. Van Sparrentak dankt op haar beurt Van Nistelrooij, de andere kandidaten en de kiezers.

Van Sparrentak werkt bij actiegroep WISE Nederland. Ze voert campagne om kerncentrales in België zo snel mogelijk gesloten te krijgen.

Deel dit artikel:

Reageren