Koning Willem-Alexander nodigt president Trump uit naar Terneuzen te komen

Koning Willem-Alexander heeft de Amerikaanse president Donald Trump uitgenodigd om naar Terneuzen te komen voor de herdenking van de Slag om de Schelde op 31 augustus. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan De Telegraaf. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra beaamt het: "De president heeft de uitnodiging van de koning ontvangen."

Donald Trump in Japan (foto: ANP)

Eerder deze maand liet ook premier Mark Rutte in het tv-programma WNL op Zondag weten dat Trump mogelijk naar Terneuzen komt. In het programma gaf Rutte aan dat Trump dan ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om de Schelde komt. Die slag was van groot belang voor de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Rutte benadrukte in het programma wel dat de agenda van Trump bomvol zit en er nog niets besproken is. Mogelijk brengt de uitnodiging van Koning Willem-Alexander daar verandering in, al wordt de kans dat Trump daadwerkelijk naar Zeeland komt klein geacht.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren