1.500 euro boete voor man die scooterrijder met schot hagel raakte

De rechtbank van Middelburg
De rechtbank van Middelburg © Omroep Zeeland
De 73-jarige man was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Volgens zijn advocaat krijgt hij veel stress en zenuwen van de zaak. "Op het laatste moment besloot hij niet te komen." De raadsman zei dat zijn cliënt door de nasleep van de zaak niet meer kan slapen 's nachts. De rechter hield rekening met die omstandigheden, maar ging uiteindelijk wel mee in de eis van het Openbaar Ministerie: een geldboete van 1.500 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk.

'Pang pang'

Het 17-jarige slachtoffer hoorde ten tijde van het ongeluk 'pang pang' en viel daardoor van zijn scooter, blijkt uit een getuigenverklaring. Hij had pijn aan zijn been en bij aankomst op school zag hij twee rode vlekken daarop. Die waren veroorzaakt door het schot hagel. De jongen heeft verder gezegd nog steeds last te hebben van het incident. Hij schrikt bij elke harde knal.
De 73-jarige man is jager op Zuid-Beveland. Hij zou meerdere keren Zeeuws kampioen jachtschieten zijn geweest. "Ook bij een ervaren jager kan zoiets gebeuren", zei een van de getuigen. De man zegt zelf dat hij niets met het incident te maken heeft, omdat hij op dat moment een afspraak bij een taxateur zou hebben. Dat verhaal geloofde de rechter niet.
Na het incident raakte de man zijn jachtvergunning kwijt. Maar inmiddels heeft hij die weer terug, omdat de politie het gebeuren als incident beschouwt.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>