Graauwrock for Specials: Het eerste festival in Zeeland voor mensen met een verstandelijke beperking

Graauwrock for Specials: Het eerste festival in Zeeland voor mensen met een verstandelijke beperking
Graauwrock for Specials: Het eerste festival in Zeeland voor mensen met een verstandelijke beperking © Omroep Zeeland
Bezoekers van Graauwrock for Specials genieten van het eerste festival voor beperkten in Zeeland
Het idee kwam van Jeroen Leenknecht, directeur van stichting 't Huus dat dagbesteding en opvang biedt aan mensen met een beperking. "In Limburg bestond het al en ik dacht het zou ook leuk zijn om zoiets in Zeeuws-Vlaanderen te organiseren", zegt Leenknecht. En dus besloot hij de handen ineen te slaan met Carlo Saman en Jos de Block van Graauwrock.

Extra maatregelen

De organisatie heeft extra maatregelen getroffen. Zo zijn er aangepaste toiletten, doucheruimtes en naast de EHBO is er ook een arts aanwezig. Daarnaast lopen er honderd vrijwilligers over het terrein, wordt er niet aan de volumeknop gedraaid tijdens het optreden en de lichten op de podia zijn gedimd. "Door teveel knipperende spotlights kunnen de cliënten namelijk overprikkeld raken", verklaart Leenknecht.
Het festival werd afgetrapt met de Happy Band bestaande uit cliënten van Stichting 't Huus
Het festival werd afgetrapt met de Happy Band bestaande uit cliënten van Stichting 't Huus © Omroep Zeeland
Cliënten van 't Huus zijn van harte uitgenodigd en de organisatie hoopt op zo'n duizend bezoekers. De prijs van een kaartje is 15 euro. "We hebben bewust gekozen voor een betaalbare prijs voor de cliënten", vertelt Leenknecht. Het dagprogramma duurt van 13:00 tot 19:30 uur.

Nieuwe stichting

De bedoeling is dat Graauwrock for Specials volgend jaar weer plaatsvindt. "We werken aan het oprichten van een nieuwe stichting waar het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van Graauwrock en 't Huus. Op die manier zal het makkelijker zijn om subsidies aan te vragen waardoor het organiseren van het festival in de toekomst een stuk gemakkelijker wordt!", aldus Saman.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>