Onafhankelijk West nieuwe partij in gemeente Sluis

Onafhankelijk West is de nieuwe politieke partij in de gemeente Sluis nadat een aantal leden van de Lijst Babijn zich heeft afgescheiden. Dat is woensdagavond in de fractievergadering besloten. De Lijst Babijn blijft gewoon bestaan.

Fran├žois Babijn tijdens het lijsttrekkersdebat van Omroep Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

De afgescheiden fractieleden hopen dat met de naamsverandering de rust terugkeert en er duidelijkheid komt voor kiezers. François Babijn is sinds zijn aftreden niet meer actief binnen de politiek in Sluis. De Lijst Babijn bestaat nu uit Jessica van Heel-Van den Abeele, Esther van de Wouw en Piet Westerweele.

Wantrouwen

Tegen Babijn werd begin april een motie van wantrouwen ingediend, die door vijftien van de achttien raadsleden werd gesteund. De wethouder werd verweten niet genoeg voor de gemeente Sluis te kiezen door zijn lidmaatschap van Provinciale Staten en zijn aspiraties voor een positie als gedeputeerde. Ook zou hij niet voldoende gegroeid zijn in de rol als wethouder.

Het opstappen van Babijn zorgde voor onderlinge onenigheid bij de overige leden van zijn partij omdat er openlijk kritiek werd geuit door fractievoorzitter Lia Flikweert op haar wethouder.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Sluis Lijst Babijn
Deel dit artikel:

Reageren