Misdaadserie Grenslanders gaat in Terneuzen in première

Met de thrillerserie wil de Zeeuwse filmmaker Erik de Bruyn het grensgebied tussen Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen onder de aandacht brengen. "Ik wilde een serie maken waarbij we kunnen concurreren met Scandinavische series en waar bekende acteurs in spelen", zei De Bruyn eerder over Grenslanders.

Opnames in heel Zeeuws-Vlaanderen

In de serie spelen het Verdronken Land van Saeftinghe, het Zwin en de zware industrie rondom Terneuzen een belangrijke rol. Vorig jaar waren er opnames op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen: bij Nieuw Namen, Emmadorp, Kloosterzande, Ossenisse, Clinge, Walsoorden, Sas van Gent en Breskens.
<p><strong>Het verhaal van Grenslanders</strong></p><p>In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Vlaamse zijde een mysterieus dolend Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de charmante, maar nonchalante Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een bloederige schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.</p><p>Het meisje wordt opgejaagd door een meedogenloze bende mensenhandelaars aan wie ze was ontsnapt. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van de grensstreek al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen.</p>
De cast bestaat onder andere uit uit Jasmine Sendar, Fedja Huet, Koen De Bouw, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Wim Willaert, Chris Nietvelt en Evelien Van Hamme. De serie is vanaf 25 augustus om 20.15 uur op NPO 3 te zien en dit najaar bij VRT. In totaal worden er acht afleveringen uitgezonden.
De poster van Grenslanders.
De poster van Grenslanders. © Grenslanders

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>