Vlissingse chauffeur bedreigt en mishandelt medeweggebruiker

Politie
Politie © Politie Zeeland - West-Brabant
De Vlissinger reed rond 18.40 uur met een slakkengangetje van 34 kilometer per uur op de Stadsweg bij 's-Heer Hendrikskinderen. Op die weg mag je 80. Een achterligger wilde hem dan ook inhalen, maar dat lukte niet omdat de Vlissinger met zijn auto over de weg slingerde.

Snijbeweging

De passagier van de achterligger gebruikte zijn telefoon om het gevaarlijke rijgedrag van hun voorligger te filmen. Schijnbaar irriteerde dat de Vlissinger. Bij het invoegen op de A58 haalde de achterligger de auto van de Vlissingse verdachte in. Daarbij zag de passagier dat de Vlissinger een snijbeweging langs zijn keel maakte. Daarom belde de passagier de politie.
Op de A58 ging het bedreigende gedrag door. Volgens het slachtoffer kwam de Vlissinger meerdere keren al slingerend gevaarlijk dichtbij zijn achterbumper, tot bij de Keersluisbrug aan de Sloeweg in Vlissingen. Daar moesten beide bestuurders stoppen omdat de spoorbomen gesloten werden. De verdachte stapte uit, liep naar de voor hem staande auto, opende het portier, mishandelde de bestuurder en reed vervolgens hard weg.

Kentekenplaat verraadt identiteit

Aan de hand van de kentekenplaat, heeft de politie de identiteit van de verdachte achterhaald. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>