'Hoek is minstens gelijkwaardig aan VVSB'

Trainer Hugo Vandenheede van Hoek over de kansen van zijn ploeg
Trainer Hugo Vandenheede van Hoek over de kansen van zijn ploeg © Orange Pictures
Hoek kwam in de eerste helft op een 0-2 achterstand, maar maakte het na rust in eerste instantie goed door terug te komen tot 2-2. "In de eerste helft speelden wij in een 3-5-2-formatie, maar dat verliep niet naar wens", zegt trainer Hugo Vandenheede. "Ik vond onze linkerkant te aanvallend en zij benutten die ruimte goed. In de tweede helft veranderden wij naar 4-3-3 en waren wij een stuk beter."

Koude douche

Het staat dan ook buiten kijf dat Vandenheede morgen in hetzelfde systeem begint als Hoek in de tweede helft speelde. "Toen we tot 2-2 waren teruggekomen dacht ik echt dat we de 3-2 ook nog gingen maken. Ik ben ook geen trainer die liever verdedigend speelt. Iedereen heeft gezien dat wij in die fase beter waren. Die 2-3 voelde dan ook echt aan als een koude douche."
Hoek-spelers juichen na de tweede treffer van de ploeg
Hoek-spelers juichen na de tweede treffer van de ploeg © P. Maljaars
Maar volgens Vandenheede is er nog niks aan de hand. "Het kan echt nog alle kanten op en wij gaan er echt alles aan doen om deze wedstrijd te winnen." De Belgische trainer van Hoek vindt wel dat zijn ploeg scherp moet blijven gedurende de negentig minuten. "De omschakeling is echt hun sterke punt. Ik verwacht dat zij een blok gaan zetten en gaan loeren op fouten van ons. Wij moeten hoog druk zetten zodat hun spitsenkoppel niet wordt bereikt." VVSB beschikt over een uitstekend aanvallend duo met Frank Tervoert (scoorde twee keer) en Tommy Bekooij. In de competitie scoorden zij bij elkaar 33 keer.

Schouder uit de kom

Vandenheede kan morgen weer beschikken over rechtsback Fabian Wilson die woensdag ziek was. Wel is verdediger Gert-Jan van Leiden een groot vraagteken. Tijdens de wedstrijd schoot zijn schouder uit de kom. De wedstrijd VVSB-Hoek begint morgen om 15.30 uur.
De nacompetitie is uitgebreid te volgen bij Omroep Zeeland
De nacompetitie is uitgebreid te volgen bij Omroep Zeeland © Omroep Zeeland
De nacompetitie is live te volgen bij Omroep Zeeland. Via een extra radiouitzending (van 14.00 tot 18.00 uur) gepresenteerd door Ronald Verburg houden sportverslaggevers Jan-Jaap Corré en Stefan Nijpjes je zaterdagmiddag op de hoogte van de ontwikkelingen op de velden bij GOES en Hoek. Via de website is er een liveblog zodat je helemaal niks hoeft te missen. Zondag is in Omroep Zeeland Sport op televisie aandacht voor de nacompetitie. Daarin is ook een samenvatting van Moerse Boys-Vlissingen te zien.