Fietser komt om bij aanrijding op Belgische grens, bij Westdorpe

Fietser komt om bij aanrijding op Belgische grens, bij Westdorpe
Fietser komt om bij aanrijding op Belgische grens, bij Westdorpe © HV Zeeland
Belgische en Nederlandse hulpdiensten bij doodgereden fietser Westdorpe
Het slachtoffer stak rond 15.35 uur de Tractaatweg (N62) over bij de kruising met de Stekkerweg, een paar meter van de grensovergang bij de John F. Kennedylaan (N423) in Zelzate. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse politie vond het ongeluk plaats in Nederland, maar belandde het slachtoffer in België op het wegdek. Het lichaam van de fietser werd door de Belgische brandweer aan het zicht onttrokken met een grote tent.

Belgisch kenteken

De Belgische en Nederlandse politie onderzoeken samen de toedracht van het ongeluk. De automobilist reed in een voertuig met Belgisch kenteken en is meegenomen voor verhoor.
De auto waarmee de fietser werd aangereden heeft een Belgisch kenteken
De auto waarmee de fietser werd aangereden heeft een Belgisch kenteken © HV Zeeland
Vanwege de afwikkeling van het ongeluk werd de weg vanuit Nederland richting België afgesloten voor verkeer. Inmiddels is het onderzoek daar afgerond en is de weg weer vrij voor verkeer.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>