Lange files Zeeland uit bij uittocht na zonovergoten hemelvaartweekend

Het was vanmiddag en vanavond erg druk op vrijwel alle wegen Zeeland uit. Op de A58 stond er op het hoogtepunt van de file, rond 18.00 uur, bijna 30 kilometer file tussen Arnemuiden en knoppunt Markiezaat. Na het zonovergoten hemelvaartweekend zijn veel Zeelandgangers namelijk tegelijk vertrokken op de terugweg. Dat zorgde ook voor drukte op onder meer de N57 en de N59.

File op de A58 door de uittocht uit Zeeland na een zonovergoten hemelvaartweekend (foto: HV Zeeland)

De lange file op de A58 ontstond 's middags, maar duurde nog tot ver in de avond. Zo stond er om 20.30 uur een file van zo'n 28 kilometer. En om 22.00 uur nog altijd 17 kilometer file tussen de afrit naar Yerseke en knooppunt Markiezaat. Een uur later was de file vrijwel helemaal opgelost.

Code geel

Ongetwijfeld had deze massale uittocht ook iets te maken met de weersverwachtingen. Volgens die verwachtingen zou de temperatuur drastisch naar beneden gaan en daarbij werden ook onweersbuien afgegeven. Vanwege onweer, hagel en windstoten werd zelfs door het KNMI code geel afgegeven.

Eerder op de dag was het nog tropisch warm, in Westdorpe werd het zelfs 30,7 graden. Daarmee was het de warmste 2 juni tot nu toe.

Drukte

De verkeersorganisatie ANWB waarschuwde al voor drukte op de wegen Zeeland uit. "Veel recreatieverkeer keert weer huiswaarts", schreef de dienst op Twitter.

Ook Rijkswaterstaat waarschuwde op Twitter voor de files, onder meer bij de Vlaketunnel.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 Zeeland file hemelvaart
Deel dit artikel:

Reageren