Noodweer voorspeld: Avondvierdaagse op veel plekken afgelast

Door de voorspellingen van onweer en regen ging op bijna alle plaatsen in Zeeland de avondvierdaagse niet door. Het KNMI heeft van 18.00 tot 21.00 uur code oranje afgegeven voor Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het weerinstituut waarschuwde voor zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag.

De avondvierdaagse in Goes is afgelast, omdat de veiligheid van de deelnemers niet gewaarborgd kan worden, meldt het Omnium op Facebook. Sport Vereniging Borssele spreekt over een 'dramatische weersverwachting' en meldt als organisatie het risico niet te willen nemen. Ook de avondvierdaagse van IJzendijke, Oostburg, Ovezande, Sas van Gent, Sint-Maartensdijk/Scherpenisse, Sint Jansteen, Sluiskil en Terneuzen gaat niet door.

In Krabbendijke durfde de organisatie het wel aan. Vanaf 18.15 uur stond de organisatie bij de start en bood mensen de mogelijkheid eerder te starten. Wel stond alleen de 5 kilometer als afstand op het programma. De 10 kilometer werdt geschrapt. Ook de organisatie van de avondvierdaagse in Vogelwaarde besloot dat er gewoon gewandeld kon worden.

Iets na 21.00 uur leek de overlast door het weer mee te vallen. Het KNMI zag geen aanleiding om code oranje te verlengen of uit te breiden naar andere provincies.

Onweer boven de Westerschelde gezien vanuit Terneuzen (archief) (foto: T. Weeland-van Boven via Omroep Zeeland Flickr)

Meer over dit onderwerp:
afgelasting onweer Avondvierdaagse
Deel dit artikel:

Reageren