Zeeuwen terughoudend bij actie Pakistan

OOST-SOUBURG - Donderdag wordt een grote Giro 555-actie gehouden om geld op te halen voor hulp aan het door watersnood getroffen land.
Het land is getroffen door zware overstromingen. Miljoenen mensen hebben hun huis verloren, lijden honger en dorst en besmettelijke ziekten liggen op de loer.

Watersnoodmuseum

Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk is in het bezit van een dia waarmee in 1953 in Pakistan aandacht werd gevraagd voor de watersnood in Zeeland en Zuid-Holland.
De dia werd destijds in de bioscopen vertoond om geld in te zamelen voor Nederland. De dia is in 2003 door de Vlissinger Leo Smit geschonken aan het museum. Nu wil hij met de dia aandacht trekken voor de watersnood in Pakistaan en het rampengironummer 555
Jaap Schoof van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk geeft vandaag de fooienpot aan Giro555 van de Samenwerkende Hulpsorganisaties.
Twitter actie Ook is er een Zeeuwse actie op gang gekomen via Twitter om giro 555 te promoten. Via het sociale netwerk wordt opgeroepen om geld te geven voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan.
Door bij de overschrijving de woorden Luctor Et Emergo te schrijven weten de samenwerkende hulporganisaties dat de gift uit Zeeland komt.
Alfred Dekker is begonnen met de actie, onder de noemer Zee555land. Beelden uit Pakistan doen hem denken aan de foto’s en films over de Watersnoodramp van 1953.

Zeeuw in Pakistan

Een donatie is hard nodig volgens Jos de Voogd, afkomstig uit Oost-Souburg. Hij is in Pakistan om de slachtoffers te helpen.
Toch aarzelen veel mensen om geld te storten. Want in Pakistan, daar zit toch de Taliban? Volgens De Voogd valt dat allemaal wel mee en telt nu vooral de hulpbehoefte. Luister naar zijn verhaal vanuit noordwesten van Pakistan: