Wapenhandelaar Koewacht: 'Ik zou nu moeten gaan bedelen om de eindjes aan elkaar te knopen'

Willy Vermeulen, de wapenhandelaar uit Koewacht bij wie zes weken geleden 700 wapens werden ingenomen door de politie, verkeert in grote financiƫle problemen. "Mijn inkomen is zowat tot nul gereduceerd. Ik zou nu moeten gaan bedelen om de eindjes aan elkaar te knopen."

In april werden honderden wapens van de handelaar in beslag genomen (foto: Omroep Zeeland)

Volgens de wapenhandelaar is er op 23 april voor meer dan 100.000 euro aan voorraad meegenomen door de politie. Aanleiding voor de inval waren fouten bij de aanvraag van een vergunning door een lid van schietvereniging De Schutterij in Clinge. Na onderzoek is er een verband geconstateerd tussen de sportschutter en de wapenhandelaar, over dit verband zijn verder geen details bekend gemaakt.

De schietvereniging is vanwege het incident nog gesloten. Wapenhandel Vermeulen mag wel open zijn, maar onder strikte voorwaarden. Zolang het bezwaar dat Vermeulens advocaat heeft ingediend nog loopt, mag de wapenhandelaar geen vuurwapens verhandelen of repareren. Voor luchtdrukwapens bijvoorbeeld geldt dit verbod niet.

Al anderhalve maand geen cent verdiend

In de praktijk betekenen de restricties en de inname van 700 wapens echter dat Willy Vermeulen sinds anderhalve maand bijna geen cent verdient. Een persoonlijk én zakelijk drama. "Al mijn hobby's zijn mij afgenomen. Bovendien ben ik als kleine zelfstandige hier niet voor verzekerd. Ik kan bijna niet anders dan een soort crowfundingsactie opzetten voor mezelf."

Overigens is de wapenhandelaar geen verdachte, omdat het in deze zaak om 'bestuurlijke onregelmatigheden' gaat. Wel is de vergunning van de wapenhandelaar ingetrokken en zijn de wapens uit voorzorg bij hem weggehaald.

Roy Jacobs, de advocaat van de wapenhandelaar in Koewacht noemde de inname eerder 'misplaatst'. "Het lijkt op een razzia."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
schietvereniging Koewacht inval wapenhandel
Deel dit artikel:

Reageren