Treinen reden lange tijd niet door blikseminslag

Er reden urenlang geen treinen tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom door de gevolgen van een blikseminslag. Hierdoor waren storingen ontstaan in het detectiesysteem. Monteurs van ProRail zijn na afloop van het onweer aan de slag gegaan met de herstelwerkzaamheden. Tegen het middaguur kwam de dienstregeling weer op gang.

Blikseminslag bij Middelburg, archieffoto (foto: Jorge Sereno uit Middelburg)

De problemen op het spoor zijn dinsdag rond 21.00 uur ontstaan. Er werden bussen ingezet tussen Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke, de extra reistijd voor de reizigers bedroeg volgens de NS meer dan een uur.

Ook buiten Zeeland zorgde het noodweer voor problemen op het spoor. Onder meer van en naar Breda en tussen Oisterwijk en Boxtel kwam het treinverkeer door een blikseminslagen stil te liggen. Tussen Helmond en Eindhoven kwam het treinverkeer tot stilstand door een gestrande trein en een boom die over het spoor lag. Tussen Geldrop en Weert raakte een trein een boom die op de bovenleiding was gevallen.

Mini-tornado

Vanwege het onweer en mogelijke hagel en harde windstoten was de waarschuwingscode oranje afgegeven door het KNMI. Behalve de blikseminslag op het spoor lijkt de schade in de rest van de provincie mee te vallen. Wel werd een soort mini-tornado gezien bij Vlissingen en meerdere avondvierdaagse-etappes werden vanwege de weersverwachtingen afgelast.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland treinen ProRail spoor blikseminslag
Deel dit artikel:

Reageren