Zeeland wordt wakker: oproep brandweer, wapenhandelaar in financiële problemen en postcafé

Goedemorgen! Dit is in het Zeeuwse nieuws op woensdagochtend 5 juni.

Oproepje brandweer Axel (foto: Omroep Zeeland)

Oproep brandweer

De brandweer in Axel maakt zich zorgen over smalle straten waar auto's langs de stoep staan geparkeerd met als gevolg dat de weg wordt geblokkeerd voor brandweerwagens. Omdat dit gevaarlijke situaties op kan leveren, deed de brandweer een oproep op Facebook.

Lees ook:

700 wapens in beslag genomen bij wapenhandelaar Koewacht (foto: Omroep Zeeland)

Wapenhandelaar in financiële problemen

Willy Vermeulen, de wapenhandelaar uit Koewacht bij wie zes weken geleden 700 wapens werden ingenomen door de politie, verkeert in grote financiële problemen

Lees ook:

Opening met presentatie in het nieuwe Postcafé (foto: Omroep Zeeland)

Het Postcafé

De post lezen en begrijpen lijkt misschien wel zo vanzelfsprekend, maar zo'n dertigduizend volwassen Zeeuwen hebben hier toch moeite mee. Voor inwoners van Sint-Annaland die moeite hebben de brieven die ze per post ontvangen te begrijpen, is er een nieuw initiatief: Het Postcafé.

Lees ook:

Op het strand van Nieuwvliet was een bijzondere wolkenpartij te zien boven zee (foto: Margreet Lucasse)

Het Weer

Het is bewolkt en het regent van tijd tot tijd. Met 17 of 18 graden is het beduidend frisser dan gisteren. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest. Vanavond en vannacht trekken zwaardere buien over de provincie. Daarbij is ook kans op onweer en veel regen. Het koelt dan af tot 11 graden.

Meer over dit onderwerp:
zww
Deel dit artikel:

Reageren