Goese school overtuigt de meeste ouders om niet met mobieltje te rijden

Leerlingen van de Bisschop Ernst School in Goes hebben de meeste ouders overtuigd om geen mobieltje te gebruiken in het verkeer. Daar kreeg de school een prijs voor uit handen van gedeputeerde Harry van der Maas. Er deden 26 basisscholen mee met de actie.

Leerlingen van de Bisschop Ernst School in Goes winnen verkeersprijs (foto: Gemeente Goes )

De wedstrijd was een verlengstuk van de landelijke actie om verkeersdeelnemers op te roepen om altijd 'MONO' te rijden, dus niet bellend of append achter het stuur. De Zeeuwse actie bestond uit kleurplaten, een sloganwedstrijd en krijttekeningen op het schoolplein. Ook konden leerlingen een sticker verdienen voor op de MONO-verzamelposter op school, als hun ouders de belofte deden om MONO te rijden.

Winnaar

Bij de Bisschop Ernstschool beloofden de meeste ouders (68%) dat ze zich niet laten afleiden door hun mobieltje. De school won daarmee een verkeersprijs die door gedeputeerde Harry van der Maas werd uitgereikt. Scholen die tweede of derde zijn geworden krijgen ook een prijs.

Wethouder Loes Meeuwisse van Goes zegt in een bericht op Facebook: "Tof dat het jullie is gelukt om jullie ouders dit keer een lesje te lezen."

Meer over dit onderwerp:
wedstrijd verkeersveiligheid mobieltje
Deel dit artikel:

Reageren