De Reu nieuwe voorzitter Stichting Zeeuws Elftal

Ben de Reu wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal. De Reu is de opvolger van Kees Roelse die na drie jaar stopt als voorzitter van de stichting die zich inzet voor het Zeeuwse amateurvoetbal. De Reu neemt de voorzittershamer vanaf vrijdag over.

Vanmiddag nam De Reu na een periode van acht jaar afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van de provincie. Tegelijkertijd is zijn komst naar de Stichting Zeeuws Elftal bekendgemaakt. "Ik ga vooral de representatie doen", zegt De Reu. "Maar ik ga ook de contacten onderhouden met onze zuiderburen en ik hoop AA Gent nog eens naar Zeeland te halen."

Sportminded

"We zijn er blij mee", zegt de huidige voorzitter Kees Roelse. "De Reu heeft veel bestuurlijke ervaring en is sportminded. Hij heeft een groot netwerk en daar hopen wij gebruik van te kunnen maken."

De Stichting Zeeuws Elftal organiseert wedstrijden tegen profclubs uit binnen- en buitenland voor het Zeeuws Elftal en Jong Zeeland (t/m 23 jaar). Hiervoor worden de beste Zeeuwse amateurvoetballers geselecteerd.

Voor komende zomer hoopt de Stichting Zeeuws Elftal weer oefenwedstrijden te organiseren tegen een profclub. "We zijn er volop mee bezig, maar er is nog niets concreets", aldus Roelse.

In 2018 speelde het Zeeuws Elftal oefenwedstrijden tegen KV Oostende, AZ en Feyenoord.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Ben de Reu Stichting Zeeuws Elftal
Deel dit artikel:

Reageren