'Schapen houden is gewoon cool'

Iedere dag gaan ze uit school naar hun eigen schapen op hun eigen stukje grond. De broers uit Zierikzee kregen de liefde voor schapen van hun opa. Toen hij met de schapen ging verhuizen werden de dieren zo gemist dat de Sil en Djowy hun eigen schapen kregen. Nu hebben ze hulp nodig.

De ouders van Sil en Djowy benaderden de gemeente Schouwen-Duiveland met het verzoek om ergens een stukje grond te huren. Ze kregen een plekje vlak naast het Kaaskenswater, bij de scouting.

Dierenarts, schapenhoeder, vrachtwagenchauffeur

Samen met hun vader, en trouwe hulp Kees Ringelberg, verzorgen Sil (10) en Djowy (12) de beesten. Sil: "Ik hou gewoon heel erg van schapen, en zij houden van mij." Djowy wil later dierenarts worden. Sil wil de schapen graag combineren met een carrière als vrachtwagenchauffeur: "Dan laad ik de schapen in en neem ik ze overal mee naar toe."

De broers, hun vader en Kees werken hard maar ze kunnen nog allerlei vormen van steun gebruiken. Het stalletje moet nog waterdicht worden gemaakt en verder worden afgemaakt. Ook hout, stro en voer zijn welkom. Sil zoekt ook iemand die een maaier heeft waarmee de brandnetels kunnen worden afgereden. "Het staat hier vol met brandnetels en de schapen eten ze niet. Ik zou het graag zelf doen maar ik heb geen machine waarmee dat kan."

Hulp kan worden aangeboden via de Facebookpagina Hobby Schaapskooi Zierikzee.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee Sil Knoot Djowi Knoot Kaaskenswater
Deel dit artikel:

Reageren