Nieuwe functie in het bejaardentehuis: sfeermaker in de huiskamer

Ouderenzorgorganisatie Zorggroep Ter Weel, met locaties in Goes, Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Rilland en Yerseke, heeft in één klap dertig nieuwe medewerkers aangenomen. En het gaat niet om verzorgend personeel, maar om medewerkers die in de huiskamers van Ter Weel voor sfeer moeten gaan zorgen.

Ter Weel in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Door personeelsgebrek kregen de bewoners van Ter Weel te weinig aandacht. Daarom heeft de ouderenzorgorganisatie een nieuwe functie in het leven geroepen: medewerker wonen. Doordat zij de bewoners extra aandacht geven, heeft het verzorgend personeel meer tijd voor hun zorgtaken, is het idee. Het plan kwam voort uit suggesties van zowel het personeel als familieleden van bewoners.

Extra geld

Onder meer vanwege het personeelstekort in de ouderenzorg kunnen zorgorganisaties zoals Ter Weel aanspraak maken op extra geld van het Rijk. Dat geld komt uit het budget van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

"Wij hebben dit plan daarvoor ingediend", legt directeur André Lokerse uit. "Het doel is om het welzijn van de bewoners én de medewerkers te verbeteren. Want we zagen zelf ook dat het weleens druk kan zijn tijdens de 'spitsuren' en dat de aandacht voor onze bewoners op drukke momenten er weleens bij in kan schieten. Want er is genoeg te doen."

Directeur Ter Weel over nieuwe sfeer-medewerkers

De dertig nieuwe medewerkers werden gisteren verwelkomd bij hun nieuwe werkgever. Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat heet. Dat betekent dat ze om wat voor reden dan ook al langer moeite hebben met het vinden van een baan. Vanaf 1 juli gaan ze officieel van start. Ter Weel verwacht binnenkort nog eens dertien nieuwe medewerkers te kunnen verwelkomen.

Dagbesteding voor iedereen

Onlangs werd al bekend dat Ter Weel de dagbesteding openstelt voor iedereen. Je hoeft dus geen bewoner meer te zijn of een indicatie te hebben om mee te doen met de bingo, het sjoelen of het breien, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren