Energietarieven Delta met bijna vier tientjes omlaag voor de gemiddelde gebruiker

Verbruik van aardgas
Verbruik van aardgas © ANP
Voor de gemiddelde gebruiker, met variabele leveringsprijzen en een gemiddeld verbruik van 2.450 kWh stroom en 1.250 m3 gas scheelt deze daling op jaarbasis 39,18 euro, bijna vier tientjes dus. De klanten die hiervan profiteren krijgen hierover nog een persoonlijk bericht van DELTA in de week van 10 juni, maar de nieuwe tarieven zijn nu al online gezet.

Lagere prijs voor gas

De reden voor de prijsdaling is de lagere prijs voor gas. De variabele leveringsprijzen bewegen mee met de prijzen op de groothandelsmarkt voor stroom en gas. Op de groothandelsmarkt zijn het afgelopen half jaar de prijzen ook gedaald en daarom daalt nu ook de prijs voor consumenten.
De tarieven van DELTA hebben gevolgen voor veel Zeeuwen. De van oorsprong Zeeuwse energieleverancier is nu in Zweedse handen, maar nog altijd heeft DELTA een groot deel van de Zeeuwse energiemarkt in handen.

Prijsstijging in januari

In januari maakte DELTA nog een prijsstijging bekend, ook toen kwam dat door de gasprijs, verwacht werd dat gas flink duurder zou worden. DELTA adviseerde de eigen klanten ook om het maandelijkse voorschot aan te passen, om een verrassing bij de eindafrekening te voorkomen.
Klanten van DELTA met een variabel contract en een driepersoonshuishouden zouden per jaar 246 euro meer gaan betalen, was toen het bericht. Een tweepersoonshuishouden zou 179,96 euro meer gaan betalen.

Belastingverhoging

De verhoging van de gasprijs begin dit jaar kwam door een belastingverhoging. Het kabinet verhoogde de belasting op gas in de hoop dat dit zou helpen om mensen aan te sporen om besparende maatregelen te nemen.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>