Geen promotie Kloetinge; DETO slaat toe in verlenging

Voetbalclub Kloetinge speelt ook volgend seizoen in de 1e klasse. De Bevelandse ploeg werd vanmiddag uitgeschakeld voor promotie naar de Hoofdklasse. DETO uit Overijssel won op het Wesselopark met 1-3, na verlenging.

Kloetinge kwam goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Marcel Lourens kreeg enkele kansen (via Daan Esser en Thijs van den Dries), maar die leverden geen goals op.

Sterke openingsfase

De eerste kans van DETO, dat dit seizoen op de dertiende plaats eindigde in de Hoofdklasse B, was een schot van verdediger Stan Nijhuis. Zijn inzet belandde op de paal. Na de sterke openingsfase van Kloetinge kwam de wedstrijd meer in evenwicht.

Enorme kansen DETO

Na rust waren de beste kansen (in het eerste kwartier) voor DETO. Via opnieuw Stan Nijhuis en vooral Kevin Peppels, die drie enorme kansen kreeg.

In de slotfase kreeg Kloetinge via Xander van der Poel en invaller Stefan Quinten nog kansen op een doelpunt.

DETO slaat toe

In de eerste helft van de verlenging sloeg DETO toe door twee treffers. Eerst via Stan Nijhuis met een diagonaal schot. Daarna profiteerde Coplan Soumaoro van de ruimte die Kloetinge weggaf: 0-2.

Invaller Guus de Leeuw bracht in de tweede helft van de verlenging met een kopbal de spanning terug: 1-2. Joost Exterkate dompelde Kloetinge in rouw door vijf minuten voor het einde van de verlenging de 1-3 tegen de touwen te schieten.

Scoreverloop

0-1 Stan Nijhuis (93)
0-2 Coplan Soumaoro (101)
1-2 Guus de Leeuw (108)
1-3 Joost Exterkate (115)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Maarten van Vooren, Jaap Esser (Guus de Leeuw/95), Jeroen de Jonge, Timo Jansen, Daan Esser (Can Özgan/62), Roy Mulder, Valentijn van Keulen (Stefan Quinten/71), Ramon Janson (Luuk van Vossen/76), Thijs van den Dries, Xander van der Poel

Aanvullingen voor dit overzicht welkom! Overschrijvingen kunnen doorgegeven worden aan onze sportredactie.

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv Kloetinge DETO
Deel dit artikel:

Reageren