Geen promotie Kloetinge; DETO slaat toe in verlenging

Geen promotie Kloetinge; DETO slaat toe in verlenging © Orange Pictures
Samenvatting Kloetinge-DETO
Kloetinge kwam goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Marcel Lourens kreeg enkele kansen (via Daan Esser en Thijs van den Dries), maar die leverden geen goals op.

Sterke openingsfase

De eerste kans van DETO, dat dit seizoen op de dertiende plaats eindigde in de Hoofdklasse B, was een schot van verdediger Stan Nijhuis. Zijn inzet belandde op de paal. Na de sterke openingsfase van Kloetinge kwam de wedstrijd meer in evenwicht.

Enorme kansen DETO

Na rust waren de beste kansen (in het eerste kwartier) voor DETO. Via opnieuw Stan Nijhuis en vooral Kevin Peppels, die drie enorme kansen kreeg.
In de slotfase kreeg Kloetinge via Xander van der Poel en invaller Stefan Quinten nog kansen op een doelpunt.

DETO slaat toe

In de eerste helft van de verlenging sloeg DETO toe door twee treffers. Eerst via Stan Nijhuis met een diagonaal schot. Daarna profiteerde Coplan Soumaoro van de ruimte die Kloetinge weggaf: 0-2.
Invaller Guus de Leeuw bracht in de tweede helft van de verlenging met een kopbal de spanning terug: 1-2. Joost Exterkate dompelde Kloetinge in rouw door vijf minuten voor het einde van de verlenging de 1-3 tegen de touwen te schieten.