'Geintje' van Danny Vera loopt ietwat uit de hand

Wat twee weken geleden begon als een geintje liep vanmiddag op de Koningsbrug in Middelburg een beetje uit de hand. Danny Vera wilde een eresaluut brengen op de plek waar ooit zijn ouders een bloemenzaak hadden: straten moesten worden afgesloten, het verkeer in het centrum lag plat, omdat honderden mensen een glimp van Vera wilden opvangen.

"Dit was wel heel bijzonder ja," zegt Vera wanneer hij van het podium afstapt. Iets daarvoor zong iedereen uit volle borst mee met zijn hit Rollercoaster en Vera kreeg met nog veel meer nummers de stembanden in beweging.

Niet eenmalig

Het zou een eenmalig optreden zijn tijdens de stadsfeesten, maar al na drie nummers roept hij het publiek toe: "Ik ben nu wel verplicht om volgend jaar terug te komen." Hij excuseerde zich voor het minimale geluid dat hij had meegenomen: er waren maar twee boxen.

Terwijl de rondvaartboot langsvaart en er zelfs op het water bij de brug bootjes liggen om mee te genieten, is het ook op grote afstand prima te horen.

Belangstelling voor 'klein optreden' Danny Vera in Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Wel verwacht

"We zijn maar iets eerder gekomen, want ik had het wel verwacht," zegt een koppel dat op de stenen muur van de bibliotheek zit. "En wat maakt hij fijne muziek," roept ze nog toe.

Zelfs uit Rotterdam zijn ze gekomen om dit unieke concert tijdens de Middelburgse stadsfeesten mee te maken. Als Vera woord houdt kunnen ze volgend jaar dus weer genieten op de brug waar ooit de bloemenwinkel van zijn ouders stond. "Ik heb hier echt een groot gedeelte van mijn jeugd doorgebracht. Om dan nu hier te spelen is prachtig."

Danny Vera vond het concert zelf ook heel bijzonder

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Danny Vera stadsfeesten
Deel dit artikel:

Reageren