Verkeersregelaar mishandeld bij concert Danny Vera en leden BLØF

Een concert van Danny Vera met leden van BLØF op de Turfkaai in Middelburg werd gisteren rond 16.30 uur overschaduwd door een mishandeling van een verkeershandhaver. De politie arresteerde even later rond 16.45 uur op de Nieuwe Haven een 62-jarige automobilist uit Middelburg op verdenking van mishandeling van de handhaver.

Vuurwapen en pepperspray aan broekriem agent (foto: OZ)

De politie ontving zondagmiddag een melding dat een verkeershandhaver op de Varkensmarkt geslagen was door een automobilist die werd aangesproken door de handhaver. De verdachte reed weg richting de Turfkaai waar het behoorlijk druk was in verband met een straatoptreden van Danny Vera met de BLØF-leden Paskal Jakobsen en Bas Kennis en Franklin Schieman. Vera speelde daar na zijn eigen drukbezochte concert op de Koningsbrug. Agenten troffen de auto en bestuurder aan op de Nieuwe Haven. De bestuurder verzette zich heftig tegen de aanhouding waarop de agenten pepperspray en de wapenstok gebruikten.

Pepperspray

De verdachte gaf vervolgens gas en het publiek moest daarvoor opzij springen. Enkele meters verderop stopte de bestuurder, vermoedelijk doordat hij teveel last had van de pepperspray. Toen er politie-assistentie kwam ging de verdachte zonder verzet mee naar het bureau.

Volgens omstanders was de man als een soort van vriendendienst twee extra vaten bier gaan halen voor het café waar het concert was. Bij terugkomt werd hij tegengehouden door de verkeersregelaar. Daar was hij zo boos over dat hij op de vuist ging met de verkeersregelaar.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
danny vera pepperspray verkeershandhaver
Deel dit artikel:

Reageren