UMB schorst Jean-Paul de Bruijn na controversiële overstap

Biljarter Jean-Paul de Bruijn uit Hulst is door de wereldbond UMB officieel geschorst nu hij aan een toernooi heeft meegedaan dat door de nieuwe commerciële bond PBA is georganiseerd. Dat heeft de UMB (Union Mondiale de Billiard) laten weten in een officiële verklaring, zo meldt de biljart-website Kozoom.

Jean-Paul de Bruijn (foto: Ton Smilde)

Volgens UMB-president Farouk Barki zijn onderhandelingen over samenwerking tussen de UMB en de nieuwe Koreaanse bond PBA op niets uitgelopen.

Schorsen

"De UMB heeft geen andere optie dan een erkende speler (lid van een UMB-federatie), die deelneemt aan niet-gesanctioneerde PBA-wedstrijden, te schorsen", zo laat Barki weten in de verklaring.

Er is inmiddels één PBA-toernooi gespeeld. De spelers die aan dit toernooi hebben meegedaan worden per 15 juli geschorst, meldt Barki. De Bruijn werd in het toernooi in Seoul vroegtijdig uitgeschakeld.

Jean-Paul de Bruijn (54) uit Hulst is één van de spelers die een overstap naar de PBA aangekondigd heeft. De Bruijn kan zich door een contract bij de PBA volledig op het biljarten richten.

Succesvol

Gevolg van zijn overstap is wel dat De Bruijn geen competitie meer kan spelen bij Dallinga.com in Sluiskil. Ook mag hij niet meer uitkomen in toernooien die onder de vlag van de UMB georganiseerd worden, zoals EK's en WK's.

Jean-Paul de Bruijn (foto: Omroep Zeeland)

Geweldige kans

De Bruijn vindt het 'betreurenswaardig' dat hij geschorst wordt, zo liet hij al eerder weten. Toch heeft hij de overstap gemaakt. "Ik krijg nu meer vrije tijd en ga meer verdienen. Ik ben 54 en krijg deze geweldige kans. Die wil ik met beide handen aangrijpen."

Meer over dit onderwerp:
Hulst biljarten Jean-Paul de Bruijn PBA UMB
Deel dit artikel:

Reageren