Neergeslagen verkeersregelaar: 'Corrigerende tik?! Hij raakte me vol in het gezicht'

De verkeersregelaar die zondag tijdens het optreden van Danny Vera op de Stadsfeesten in Middelburg is neergeslagen, heeft nog steeds veel pijn aan zijn hoofd, stuitje en rug. Zondag hield hij een auto aan, maar de bestuurder wilde doorrijden. De man gaf naar eigen zeggen een corrigerende tik, maar de verkeersregelaar ziet dat anders. "Waar hij mij geraakt heeft, is gewoon vol in m'n gezicht."

Drukte in het centrum van Middelburg tijdens optreden Danny Vera (foto: Omroep Zeeland)

De verkeersregelaar, die anoniem wil blijven, wilde in eerste instantie niet reageren, maar doet dat nu toch zijn verhaal omdat hij zich niet kan vinden in de reactie van de man die hem een klap gaf. "Gisteravond heb ik het journaal op Omroep Zeeland gezien. Daar heeft de andere partij zijn versie van het verhaal gedaan, die toch wel afwijkt van de beleving die ik hierin heb", vertelt de verkeersregelaar.

Lees ook:

Rinus Souisa zei gisteravond tegenover Omroep Zeeland dat hij een paar vaatjes bier naar een café aan de Turkaai aan het vervoeren was, omdat het daar drukker was dan verwacht. Dat kwam door het concert van Danny Vera tijdens de Stadsfeesten Middelburg. Rinus Souisa zegt dat de regelaar op zijn auto sloeg, waarna hij een 'corrigerende tik' gaf. "En toen zakte hij door zijn knieën, aldus Souisa.

Tegen knieën gereden

De verkeersregelaar zegt dat hij een grote grijze auto op zich af zag komen, die wilde afslaan. "De auto gaat langzamer rijden, maar stopt helemaal niet. Hij rijdt op een gegeven moment tegen mijn knieën aan. Dan maak ik een keuze: ga ik onderuit of geef ik een klap op de motorkap waardoor hij stilstaat? Dan kies ik voor het laatste en dat werkt goed, want hij staat gelijk stil.

Als we dit een corrigerend tikje noemen, dan weet ik het niet meer. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."
Verkeersregelaar

Toen de verkeersregelaar de auto stil kreeg, zegt hij dat hij het gesprek aan wilde gaan. "Ik ga naar de bestuurder toe, ga het gesprek met hem aan en zeg dat ik het niet fijn vindt dat je tegen mij aanrijdt. Maar die woorden heb ik niet uit m'n mond kunnen krijgen, want ik lag al. Zo snel ging het." De verkeersregelaar is daarna naar een ambulance gebracht, waar hij gecontroleerd is. "Als we dit een corrigerend tikje noemen, dan weet ik het niet meer. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", aldus de verkeersregelaar.

Verkeersregelaar: 'Hij raakte me vol in het gezicht'

De politie beschouwt het incident als het mishandelen van een handhaver. De verkeersregelaar vindt het niet nodig om zijn naam te noemen. "Als je als vrijwilliger bezig bent, sta je er namens de organisatie. Het hoeft niet over mij persoonlijk te gaan."

Afgelopen zondag moesten straten in Middelburg worden afgesloten en lag het verkeer in het centrum plat, vanwege het optreden van Danny Vera. Dat begon allemaal als een geintje: de zanger wilde een eresaluut brengen op de plek waar zijn ouders ooit een bloemenzaak hadden. Honderden mensen wilden een glimp van Vera opvangen.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren
Deel dit artikel:

Reageren