Drietal tankt zonder te betalen en slaat over de kop na vluchtpoging op A58

Gisteravond is een auto op de Randweg Noord in Bergen op Zoom over de kop geslagen. De politie volgde de drie inzittenden, twee jongens van 17 jaar uit Middelburg en Bergen op Zoom en een man van 18 jaar uit Amsterdam, omdat ze zouden hebben getankt zonder te betalen bij een pompstation aan de A58 bij Arnemuiden.

Auto crasht op Randweg Noord bij Bergen op Zoom (foto: Politieteam Bergen op Zoom)

Rond 21.00 uur meldde een medewerker van een tankstation dat het drietal hard wegreed en dat er getankt zou zijn zonder te betalen. Verschillende politie-eenheden stonden op viaducten om te kijken of de auto, waarvan het kenteken bekend was, voorbij reed. Nadat het voertuig was gesignaleerd, werd de achtervolging ingezet.

Auto crasht in berm

Ter hoogte van Bergen op Zoom Noord, negeerde de bestuurder een stopteken, reed de afrit af en ging bij de verkeerslichten de Randweg Noord op. Daar raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm terecht. De politie vermoedt dat de auto door hoge snelheid en het natte wegdek in de berm crashte.

Na de crash kon de politie de drie inzittenden aanhouden. De verdachten uit Amsterdam en Middelburg zijn overgebracht naar een politiecel en worden daar verhoord. De jongen uit Bergen op Zoom raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt later gehoord.

Bij de achtervolging werkten politiekorpsen uit Zeeland en Noord-Brabant samen, meldt jeugdagenten Bergen op Zoom op Instagram. Volgens datzelfde account kan de politie nu dankzij een tip op Instagram de verdachten ook in verband brengen met een ander geval van brandstofdiefstal.

jeugdagenten_bergen_op_zoom

Naar aanleiding van een melding van tanken zonder betalen, bij een tankstation in Arnemuiden, samen met verschillende collega's van @politie_team_bergen_op_zoom , @politieteamoosterscheldebekken en @marechaussee_officieel een achtervolging gehad op het betreffende voertuig. Uiteindelijk vloog dit voertuig bij de afrit Halsteren uit de bocht en zijn alle inzittenden door ons aangehouden. De zaak zal worden overgedragen aan de recherche in Zeeland. ^JE
#polboz #politie #instapolice #jeugdagent #achtervolging #diefstal #artikel5

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 Bergen op Zoom
Deel dit artikel:

Reageren