Wateroverlast in Zeeuws-Vlaanderen door regen

OOST-SOUBURG - De meeste meldingen kwamen vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Het schadebedrag had veel hoger kunnen zijn, zegt Edwin Goetheer van het ZLM.
Meldingen De meldkamer kreeg tussen 21.30 en 22.30 uur zo'n 150 meldingen. Er waren huizen, straten, kelders, tuinen en garages ondergelopen. Door de vele meldingen is de capaciteit bij de meldkamer in Middelburg verdubbeld. De brandweer heeft het meeste water weggepompt. Scheepvaartverkeer stilgelegd Het scheepvaartverkeer bij de sluizen van Terneuzen is vrijdagmorgen even stilgelegd om water te spuien. Dat meldt Rijkswaterstaat. Door de vele regen is veel water op het kanaal van Gent naar Terneuzen geloosd. Het spuien gebeurde door tussen 10.00 en 12.30 uur de Terneuzense sluizen open te zetten.
Diezelfde regen heeft inmiddels het grondwaterpeil na een lange droogteperiode op een normaal peil gebracht. Daardoor kan het beregeningsverbod aanstaande maandag worden opgegeven, zo laat het waterschap weten.
Zeeland Nazomerfestival Ook het Zeeland Nazomerfestival had last van het weer. De voorstelling De Misantroop in Oostkapelle werd na een uur afgelast omdat het regende en onweer op komst was.
Foto's van de wateroverlast? Mail ze naar nieuws@omroepzeeland.nl