Goes heeft meeste honderdplussers, Kapelle helemaal geen

De gemeente Goes heeft van de dertien Zeeuwse gemeenten de meeste inwoners van honderd jaar of ouder. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat op 1 januari van dit jaar zeventien inwoners van de gemeente de honderd jaar vol hebben gemaakt. Na Goes volgen Middelburg met zestien en Schouwen-Duiveland met dertien.

Zorg (foto: Pixabay)

De gemeente Kapelle sluit de rij in Zeeland. Daar woont geen enkele honderdplusser. Ook Reimerswaal (vier stuks) en Noord-Beveland (twee honderdplussers) kennen weinig mensen die de honderd levensjaren zijn gepasseerd. Rotterdam heeft in Nederland de meeste inwoners van honderd jaar of ouder (123).

Stabiel

Het CBS ziet dat het aantal honderdplussers de laatste jaren stabiel blijft, waar er vooral vanaf 2000 een flinke stijging was. De verwachting is echter dat het aantal eeuwelingen de komende jaren verder zal stijgen. Dit wordt veroorzaakt door de babyboom die kort na de Eerste Wereldoorlog plaatsvond.

Honderdplussers per gemeente

Gemeente Aantal honderdplussers
Goes 17
Middelburg 16
Schouwen-Duiveland 13
Sluis 11
Terneuzen 10
Borsele 9
Tholen 8
Veere 6
Hulst 5
Vlissingen 5
Noord-Beveland 4
Reimerswaal 2
Kapelle 0

In heel Nederland wonen 2.189 mensen van honderd jaar of ouder. 85 procent van hen is vrouw. Relatief gezien wonen in Zeeland de meeste honderplussers, 4,5 per duizend tachtigplussers.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Kapelle CBS honderdplussers bejaard
Deel dit artikel:

Reageren