Niet alle automobilisten blij met verkeerscontrole in Kapelle: 'Ik had liever doorgereden'

Niet alle automobilisten blij met verkeerscontrole in Kapelle: 'Ik had liever doorgereden'
Niet alle automobilisten blij met verkeerscontrole in Kapelle: 'Ik had liever doorgereden' © Omroep Zeeland
Verkeerscontrole Kapelle
Frank Zuidijk, aspirant van de politie, organiseerde de actie voor zijn opleiding Politiekunde. De meeste weggebruikers kwamen er met een waarschuwing van af, maar voor bepaalde overtredingen werd een bekeuring uitgeschreven. "Bij sommige aanhangers was het een en ander mis. En iemand zat bijvoorbeeld met z'n mobiele telefoon in de hand. Daar moet je tegenwoordig 249 euro voor neerleggen", vertelt Zuidijk.

Uniek

Dat de politie zo'n actie uitvoert is speciaal te noemen. Volgens Zuidijk doet de politie Zeeland dit te weinig. "Dat we hier met drie controleplaatsen en met zoveel agenten staan, is uniek. Er zijn wel kleine verkeerscontroles maar niet van deze omvang. Dat is gewoon lastig door de weinige capaciteit."
Na de controle van de politie reden de automobilisten langs een tent van Veilig Verkeer Nederland. Daar werd een folder over verkeersveiligheid uitgedeeld. "We geven informatie mee over de snelheid, de remweg en het gebruik van je mobiel. De automobilisten hebben de actie gelukkig goed ontvangen", zegt een van de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>