Zeeland wordt wakker: plannen park Veerse Meer, schedel potvis en directeur van 11 jaar

Goedemorgen Zeeland. Dit is vandaag in het nieuws.

Bewoners bekijken plannen Vakantiepark Veerse Meer bij inloopavond in dorpshuis De Arne (foto: Omroep Zeeland)

Arnemuiden verdubbelt

Zo'n groot vakantiepark kan Arnemuiden helemaal niet aan. Dat was een veelgehoorde opmerking vanavond tijdens een inloopavond in dorpshuis De Arne. Bewoners konden daar plannen bekijken en vragen stellen over de forse uitbreiding van Waterpark Veerse Meer bij hun dorp.

Lees ook:

Het strand bij Domburg kleurt rood door ontleding potvis Pieter (foto: Omroep Zeeland)

Schedel potvis terug

Herinner je je potvis Pieter nog? Anderhalf jaar geleden spoelde het dier van 13,5 meter aan op het strand van Domburg. Vandaag wordt zijn schedel van 600 kilo naar museum Terra Maris gebracht. Daar is de afgelopen tijd het skelet -botje voor botje- naar toe gebracht en wordt het de komende drie jaar tentoongesteld.

Lees ook:

Britt van Oosten, directeur voor een dag, en Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum (foto: Omroep Zeeland)

Jonge directeur

Britt van Oosten uit Nieuwerkerk van 11 jaar mocht zich gisteren directeur van het Watersnoodmuseum noemen. Samen met een aantal kinderburgemeesters verrichtte zij de openingshandeling van het Jeugdwatersnoodmuseum.

Lees ook:

Regenboog bij Oostkapelle (foto: Jon van Dijke)

Weer

De dag begint droog en met een afwisseling van wolken en zon, maar vooral later vanochtend en vanmiddag valt ook een enkele bui. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind is op het water af en toe krachtig en het wordt vanmiddag rond 18 graden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker zww
Deel dit artikel:

Reageren