Duizenden handtekeningen tegen uitbreiding Waterpark Veerse Meer

Bijna zevenduizend handtekeningen in een week tijd, zoveel heeft Karel Dingemanse uit Arnemuiden er ingezameld. Hij strijdt tegen de uitbreiding van Waterpark Veerse Meer door projectontwikkelaar Driestar. Die wil tussen vliegveld Midden-Zeeland en het Veerse Meer een luxe vakantiepark aanleggen met 950 vakantievilla's.

Op de plek waar het nieuwe, uitgebreide park moet komen, liggen al Waterpark Veerse Meer en camping De Witte Raaf. Volgens het plan verdwijnen de campingplaatsen van De Witte Raaf en wordt het huidige Waterpark bijna drie keer zo groot. Het gaat daarbij om het nu nog groene gebied tussen Vliegveld Midden Zeeland en het Veerse Meer. "Het uitgebreide Waterpark wordt bij elkaar 110 hectare groot, dat is omgerekend 220 voetbalvelden", aldus Karel Dingemanse.

Duizenden handtekeningen

Dingemanse startte eind vorige week op internet een protestactie tegen de forse uitbreiding van Waterpark Veerse Meer. Hij wil niet dat de groene ruimte wordt volgebouwd. Ook vreest hij dat het in Arnemuiden enorm druk gaat worden. De online-actie leverde binnen enkele dagen duizenden handtekeningen op. Dingemanse wil die gaan aanbieden aan de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann.

(foto: Omroep Zeeland)

Dingemanse denkt niet dat er voor Arnemuiden veel economische voordelen zitten aan de uitbreiding van Waterpark Veerse Meer. Volgens projectontwikkelaar Driestar zullen er op hoogtijdagen tot 7000 mensen op het park zitten. "Misschien dat sommige bouwondernemers er profijt van gaan hebben, of ondernemers die levensmiddelen gaan leveren aan de restaurants en de supermarkt op het park. Maar voor de rest gaan we niet veel van die bezoekers hier in Arnemuiden zelf zien."

School

Wel zullen de bezoekers volgens hem op wisseldagen als zaterdag en maandag in colonne door het dorp rijden, van en naar het park. "Er rijdt hier al veel verkeer dwars door het dorp. Door de uitbreiding van het waterpark wordt het hier onverantwoord druk. De weg door het dorp wordt bovendien door veel kinderen gebruikt, die op weg zijn naar school."

Lees ook:

Reageren