Verdwenen paard Swiffer is dood teruggevonden in sloot

Het gestolen paard Swiffer, met een cliënt van de zorgboerderij op zijn rug
Het gestolen paard Swiffer, met een cliënt van de zorgboerderij op zijn rug © Zorgboerderij Buytengewoon
De zorgboerderij aan de Veerweg in Tholen meldde eerder vandaag dat het dier verdwenen was en deed een getuigenoproep. Het personeel van de zorgboerderij reageert geschokt. "We zijn overweldigd door verdriet. Iedereen bedankt voor het massale delen."

Koplampen

Op beelden van een bewakingscamera zijn koplampen te zien naast de plek waar Swiffer werd gehouden. Dat, gecombineerd met het feit dat de omheining van de wei waar het dier stond niet was beschadigd, leek er volgens het personeel in eerste instantie op te duiden dat het dier gestolen was.
Nadat de vermissing van Swiffer vanmorgen om 09.00 werd ontdekt, is de omgeving van de zorgboerderij uitgebreid doorzocht. Daarbij werden onder meer quads ingezet. Het overleden dier lag echter in de sloot buiten het zicht en werd daarom pas veel later op de dag opgemerkt.

Niet door geweld omgebracht

Inmiddels gaat de zorgboerderij niet meer uit van kwade opzet. Het lijkt er volgens medewerkers van de zorgboerderij op dat het dier niet door geweld is omgebracht. "Wat er verder precies heeft plaatsgevonden, is voor ons ook nog onbekend", schrijven ze op Facebook.
"Voor onze deelnemers is deze situatie zeer belastend en emotioneel. We willen dit verlies graag in onze eigen kring verwerken en een plaats geven. We vonden het geweldig om te ervaren hoeveel steunbetuigingen we kregen en dat onze oproep massaal gedeeld werd", aldus de medewerkers van de zorgboerderij.
Swiffer was een 7 jaar oude Tinker. Bij zorgboerderij Buytengewoon konden mensen met een (lichte) verstandelijke beperking met Swiffer omgaan als dagbesteding. Naast paarden heeft de zorgboerderij ook geiten, kippen, konijnen, cavia's, ezels en meerdere soorten vogels.

Lees ook: