Wachttijden voor rijbewijs nog altijd niet opgelost: 'Ik kan er wel om janken'

De wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor het verlengen van een rijbewijs zijn nog steeds niet opgelost. Vooral mensen met een gezondheidsverklaring moeten maanden wachten op een nieuw rijbewijs. Johan Slabbekoorn uit Kapelle vroeg in december een nieuw rijbewijs aan, maar heeft nog altijd geen nieuwe binnen: "Ik kan er wel om janken."

Het rijbewijs van Slabbekoorn verliep in april en hij heeft te horen gekregen dat alles pas in augustus in orde is. "We hebben gewoon op een fatsoenlijke manier gevraagd hoe en wat. Eerst zeiden ze dat het in juni in orde zou zijn. Nu zeggen ze augustus, maar ik sta nog steeds met lege handen", vertelt Slabbekoorn.

In de garage van Slabbekoorn staat onder andere een oldtimer stof te happen. Het enige wat hij kan doen, is er naar kijken en poetsen. "Ik deed er ook gewoon tochten mee. Met mijn andere auto deed ik altijd boodschappen, maar dat kan ik ook niet meer doen. Tegenwoordig heb je gewoon altijd een auto nodig", vertelt hij.

Het CBR zegt in een reactie het te betreuren dat ouderen zoals Slabbekoorn zolang op hun rijbewijs moeten wachten. Zo adviseren ze hun klanten op tijd hun gezondheidsverklaringen in te dienen. Pas aan het eind van het jaar verwacht het CBR de problemen opgelost te hebben.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Kapelle CBR
Deel dit artikel:

Reageren