Breskens in de ban van twee vreemde vogels, wie is z'n pauwen kwijt?

Ze duiken overal op, maar niemand lijkt te weten waar ze vandaan komen. Breskens is al een paar dagen in de ban van twee verdwaalde pauwen.

De twee pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens (foto: Omroep Zeeland)

In de plaatselijke Facebookgroep 'Je bent Bressiaander als je..' stromen de reacties binnen van mensen die de pauwen gesignaleerd hebben. De dieren zijn afgelopen weekend al gezien in achtertuinen van bewoners van de Steenoven en Papendrecht. Maar ze zouden ook al buiten Breskens gezien zijn in het verderop gelegen Boerenhol. Vanochtend zouden ze nog een wandeling gemaakt hebben door de Burgemeester van Zuijenstraat in Breskens.

Aanrijding met pauw

Een van de dieren zou zelfs zijn aangereden, op Facebook reageert een inwoonster van Breskens met: "Is de grauwkleurige nog oké? Werd vanochtend aangereden op de Dorpstraat. Vloog nog wel weg ondanks de klap."

Verschillende inwoners van Breskens proberen actie te ondernemen, maar het lukt tot nu toe niet om te achterhalen van wie de vogels zijn. Ook is er melding gemaakt bij Amivedi, een instantie die zich inzet voor vermiste en gevonden dieren.

Deze Bressiaanse kat krijgt niet dagelijks twee pauwen op bezoek (foto: Omroep Zeeland)

De pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Breskens pauwen
Deel dit artikel:

Reageren