Breskens in de ban van twee vreemde vogels, wie is z'n pauwen kwijt?

De twee pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens
De twee pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens © Omroep Zeeland
In de plaatselijke Facebookgroep 'Je bent Bressiaander als je..' stromen de reacties binnen van mensen die de pauwen gesignaleerd hebben. De dieren zijn afgelopen weekend al gezien in achtertuinen van bewoners van de Steenoven en Papendrecht. Maar ze zouden ook al buiten Breskens gezien zijn in het verderop gelegen Boerenhol. Vanochtend zouden ze nog een wandeling gemaakt hebben door de Burgemeester van Zuijenstraat in Breskens.

Aanrijding met pauw

Een van de dieren zou zelfs zijn aangereden, op Facebook reageert een inwoonster van Breskens met: "Is de grauwkleurige nog oké? Werd vanochtend aangereden op de Dorpstraat. Vloog nog wel weg ondanks de klap."
Verschillende inwoners van Breskens proberen actie te ondernemen, maar het lukt tot nu toe niet om te achterhalen van wie de vogels zijn. Ook is er melding gemaakt bij Amivedi, een instantie die zich inzet voor vermiste en gevonden dieren.
Deze Bressiaanse kat krijgt niet dagelijks twee pauwen op bezoek
Deze Bressiaanse kat krijgt niet dagelijks twee pauwen op bezoek © Omroep Zeeland
De pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens
De pauwen in een achtertuin aan de Steenoven in Breskens © Omroep Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>