Politieagent wordt bewaakt na doodsbedreiging door criminelen

Een medewerker van de politie Zeeland-West-Brabant is bedreigd met de dood, en wordt nu extra bewaakt. De bedreiging zou zijn geuit door een criminele groep die via sociale media een beloning van tienduizenden euro's heeft uitgeloofd voor meer informatie over de agent.

Politieagent (foto: ANP)

Afgelopen week heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht om de bedreigingen en het rechercheteam sluit nieuwe arrestaties niet uit. Het Openbaar Ministerie en politie nemen de bedreiging zeer serieus.

Drugsactie

Mogelijk is een drugsactie van de politie in Bergen op Zoom aanleiding voor de doodsbedreiging. De bedreigde agent is ook in Zeeland actief. Het politieteam Bergen op Zoom is namelijk ook werkzaam op Tholen.

Op sociale media beweren de criminelen ook dat de agent undercover werkt, maar dat ontkent de politie. "Het gaat om een gewone agent, die normaal gesproken in uniform zijn werk doet. Net als andere agenten wordt hij soms ook ingezet om in burger informatie in te winnen, maar van undercoveroperaties is geen sprake", zegt politiewoordvoerder Pierre-Ine Mattheussens.

Tientallen kilo's amfetamine

Bij de melding op sociale media staat ook een foto van de agent. Volgens de Brabantse krant BN-DeStem is die foto gemaakt op 21 mei in Bergen op Zoom.

"De agent was die dag in burgerkleding aan het werk bij het oprollen van een drugspand. Daar zouden tientallen kilo's amfetamine zijn opgeslagen. Iemand met de schuilnaam Mokemint zou de foto hebben gemaakt", schrijft de krant. "De afbeelding werd razendsnel gedeeld in vooral criminele Marokkaanse kringen in binnen- en buitenland."

Door criminelen bedreigd

Het is niet de eerste keer dat een agent van de Zeeuws-Brabantse eenheid door criminelen bedreigd wordt. Eenheidschef Hanneke Ekelmans meldde in januari al dat groeperingen uit de onderwereld in Brabant ermee hadden gedreigd een politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant om te brengen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland politie bedreigd agent criminelen
Deel dit artikel:

Reageren