Illusionist verleidt jongeren voor Zeeuws-Vlaamse baan

Een auto, een laptop, een goede baan... Zeeuwse bedrijven hebben veel over om geschikte nieuwe werknemers te vinden. Dat bleek bij de tweede editie van de banenbeurs Roetsjbaan in Terneuzen.

Een illusionist liet de jonge deelnemers kanten van Zeeuws-Vlaanderen zien die ze nog niet eerder hadden ontdekt, met de bedoeling de jongeren te verleiden om toch in de regio te blijven en niet weg te trekken uit de provincie. Veel jongeren blijven na een studie in bijvoorbeeld Brabant plakken, terwijl bedrijven ze hier goed kunnen gebruiken. Zij kampen met een tekort aan werknemers.

De illusionist toonde filmpjes van bedrijven, innovaties en banen in Zeeland waarvan veel jongeren niet weten dat ze in de regio zijn. Ook zat er een quiz aan verbonden. Hoeveel gaat Zorgsaam bijvoorbeeld investeren in verbouwing en nieuwbouw? En hoeveel mensen werken er bij die zorgaanbieder?

Na afloop werden bedrijven met jongeren die net afgestudeerd zijn gematcht via een app. Door middel van een speeddate konden ze elkaar leren kennen. Vorig jaar zijn er zo'n twintig matches gemaakt. Een kwart van deelnemers.

Van borrel tot banenbeurs

Roetsjbaan is een initiatief van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen. De stichting probeert al jaren om Zeeuws-Vlaamse jongeren na hun studie buiten de provincie terug te halen. Dat doen ze met borrels, de verkiezing van de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad en nu sinds twee jaar dus ook met een banenbeurs.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren