Auditie doen: 'Het blijft verschrikkelijk, maar het hoort erbij'

Een musical over het leven van Michiel de Ruyter, Muziektheater Zeeland gaat deze op de planken brengen. Vanmorgen waren er audities voor de hoofdrollen.

Het gaat om een zelfgeschreven verhaal, met uiteraard Michiel de Ruyter - en zijn vrouw - in de hoofdrollen. Rini de Koster is verantwoordelijk voor het script, en een van de productieleiders. "De audities zijn hard werken voor de acteurs, en natuurlijk heel spannend", vertelt hij. "Maar het is echt nodig om er de beste mensen uit te pukken."

Het blijft verschrikkelijk

"Ik heb al vaak auditie gedaan, maar het blijft verschrikkelijk", zegt Will van Waas, een van de zangers/acteurs die auditie heeft gedaan. "Je weet dat het erbij hoort, maar leuk vind ik het niet." Barbara de Ruijter - voor zover bekend geen nazaat van Michiel - beaamt dit. "Het is een van de minste onderdelen van onze mooie hobby, maar het moet nu eenmaal gebeuren."

Vanaf maart te zien

De productie van Muziektheater Zeeland over het leven van Michiel de Ruyter is vanaf volgend jaar maart te zien in de grote Zeeuwse theaters.

Audities musical Michiel de Ruyter

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes Zeeland musical Michiel de Ruyter
Deel dit artikel:

Reageren