Belgisch duo Koekelkoren/Van Walle wint na spannende finale

Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben het Eredivisie beachvolleybaltoernooi in Vlissingen op hun naam geschreven. In de finale was het Belgische duo met 2-1 te sterk voor het Nederlandse koppel Jasper Bouter en Ruben Penninga.

Jasper Bouter en Ruben Penninga begonnen sterk aan de finale en pakten na een spannende eerste set de leiding door met 21-19 te winnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en wisten Dries Koekelkoren en Tom van Walle na een wederom spannende set de stand op gelijke hoogte te brengen door met 19-21 te winnen.

Door dat resultaat moest er een derde en beslissende set aan te pas komen. In die laatste set was het Belgische duo met 15-9 te sterk.

Wereldranglijst

Koekelkoren en Van Walle hadden van de organisatie een wildcard gekregen. Op de wereldranglijst staat het Belgische duo op de 25e plaats, het hoogste van alle deelnemende teams in Vlissingen.

Grote teleurstelling

Dirk Boehlé uit Hulst, de enige Zeeuwse deelnemer, moest genoegen nemen met een vierde plaats. In de strijd om het brons verloor hij met Stefan Boermans in drie sets van Yorick de Groot en Matthew Immers. Het was een grote teleurstelling voor Boehlé, die op meer succes had gehoopt in eigen provincie.

Vrouwen

Bij de vrouwen werd het toernooi gewonnen door Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Ze waren in de finale in twee sets te sterk voor Katja Stam en Julia Wouters

Reageren