De scharrelvarkens van Yara hebben eindelijk een naam

Porgy en Bess, zo heten de twee scharrelvarkens die een paar weken geleden bij chemiebedrijf Yara in Sluiskil zijn aangenomen. De beestjes hebben de taak gekregen om de Japanse duizendknoop kapot te maken. Tot vandaag hadden ze alleen nog geen naam, maar daar is verandering in gekomen.

De scharrelvarkens van Yara hebben een naam (foto: Omroep Zeleand)

Medewerker Bianca Schröder deed vorige week een oproep bij Omroep Zeeland om een naam te bedenken voor de scharrelvarkens. Op de Facebookpagina van Omroep Zeeland stroomde de ideeën binnen: Stikstof en Ammoniak, Spek en Lap of Lodewijk (van den Berg) en Honoré (Colsen).

Spik en Span, Knabbel en Sabbel, House en Keeping...

Yara heeft vijf namen uit alle reacties gekozen en vervolgens aan hun eigen werknemers via de e-mail gevraagd om een keuze te maken. Uit de opties: Spik en Span, Knabbel en Sabbel, House en Keeping, Stoffer en Blik of Porgy en Bess, heeft die laatste optie uiteindelijk de meeste stemmen gehaald. Waarbij wel veel werd geopperd dat 'Porgy' ook als 'Porkie' kan worden uitgesproken.

De beestjes moeten op het fabrieksterrein de Japanse duizendknoop uitroeien. De plant zorgt namelijk voor overlast. De varkens eten de plant niet op, maar woelen wel de grond zo om dat de wortels uiteindelijk zo vermoeid raken dat de plant sterft.

Meer over dit onderwerp:
Sluiskil Yara Porgy en Bess scharrelvarkens
Deel dit artikel:

Reageren