De derby GOES-Hoek gaat er volgend seizoen komen

Voetbalclub GOES speelt volgend seizoen in de Derde Divisie op zaterdag. Dat heeft de KNVB volgens de Bevelandse club bevestigd. GOES heeft al maanden geleden aangegeven bij de KNVB dat het van speeldag wil veranderen en dat gaat dus gebeuren. Daardoor wordt in het seizoen 2019/2020 de derby tussen Hoek en GOES gespeeld.

Daniël Wissel (midden) is in duel met Reguillo Vandepitte. Jonathan Constansia kijkt toe (foto: Frans van Pagee)

GOES en VVSB

Er zijn twee clubs die hadden aangegeven te willen overstappen van de zondag naar de zaterdag Derde Divisie. Naast de Bevelandse club is dat VVSB uit Noordwijkerhout. Die club degradeerde via de nacompetitie uit de Tweede Divisie. Van beide clubs wordt het verzoek ingewilligd.

De KNVB heeft de indeling officieel nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat beide Derde Divisies er zo uitzien.

Verwachte indelingen Derde Divisie

zaterdag zondag
Ajax ADO'20
Barendrecht Blauw Geel'38
DOVO DEM
DVS'33 Dongen
Excelsior'31 EVV
FC Lisse FC Lienden
GOES Gemert
Harkemase Boys Groene Ster
Hoek Hercules
Jong Almere City Hoogland
ODIN'59 HSC'21
ONS Sneek Jong ADO Den Haag
Sparta Nijkerk OFC
SteDoCo OSS'20
Ter Leede Quick
VVOG UNA
VVSB Westlandia

GOES is blij met de nieuwe indeling. De club wil graag in overleg met Hoek om de derby tussen beide clubs in Goes bijvoorbeeld of vrijdag- of zaterdagavond te spelen. Ondanks de overstap blijft GOES een zondagclub. Na één seizoen wordt gekeken of de club op zaterdag blijft spelen.

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv GOES Derde Divisie hsv Hoek
Deel dit artikel:

Reageren