8 x 10 = een heel bijzondere prestatie van leerlingen van Nehalennia

8 x 10 = een heel bijzondere prestatie van leerlingen van Nehalennia
8 x 10 = een heel bijzondere prestatie van leerlingen van Nehalennia © Omroep Zeeland
Acht leerlingen halen een 10 voor eindexamen wiskunde
Een aantal van de geslaagde leerlingen verraste maandagmiddag wiskundedocenten Michiel van Saagsvelt en Yvette Duijnkerke op de middelbare school aan de Breeweg. Om ze te bedanken voor de geslaagde lessen. Eindexamenkandidaat Marlou Kalverboer: "Onze docenten zijn echt heel goed. Gemiddeld scoort onze school altijd hoog, dat is zeker ook een verdienste van onze docenten."
Dat het afgerond een 10 zou worden, had ik ook niet zien aankomen.
Lars Zuidinga, eindexamenkandidaat
De twee docenten blijven er bescheiden onder. Van Saagsvelt weet wat er verwacht wordt van de scholieren op een eindexamen wiskunde. "Daar werk je dan ook een heel jaar naartoe. Toch blijft het echt een prestatie van de leerlingen zelf." Dat beaamt Duijnkerke. "Het zijn hele slimme kinderen die wiskunde erg leuk vinden."

Meerdere liefdes

Verrassend was het dus niet dat de leerlingen een goed cijfer zouden halen voor hun eindexamen, maar zo hoog had scholier Lars Zuidinga ook niet verwacht: "Ik dacht wel aan een 9, maar dat het afgerond een 10 zou worden, had ik ook niet zien aankomen."
Zo'n hoge score betekent niet dat de leerlingen verder gaan in de wiskunde. Zo gaat Manon Soukup volgend jaar geneeskunde studeren. "Ik heb meerdere liefdes, en wiskunde is er één van. Maar ik ga toch voor geneeskunde."