Scalda-studenten winnen chemiewedstrijd: 'We doen niet onder voor hbo'ers'

Scheikunde-studenten van het Scalda in Vlissingen werden vanochtend beloond met een taartje. Ze waren namelijk afgelopen vrijdag de beste tijdens een landelijke laboratorium-wedstrijd in Ede. Zeven scholen lieten ze achter zich, waaronder ook meerdere hbo-scholen. "Je ziet dat mbo-scholen niet onder doen voor hbo-scholen", zegt leraar Marco Houtekamer.

"We hadden het ook echt niet zien aankomen", zegt een van de studenten. Ze hadden vooral verwacht dat de hbo-scholen het beter zouden doen. Toen ze bij de laatste twee op het podium stonden werd het pas serieus en even later werden ze uitgeroepen tot winnaar.

Verrassing

Hoewel Houtekamer alle vertrouwen heeft in zijn studenten, kwam dat toch als een verrassing. "Het was denk ik tien jaar geleden dat we voor het laatst meededen. We hadden ook nog nooit gewonnen dus het is best bijzonder dat we deze prijs winnen", aldus Houtekamer.

De studenten kregen maanden geleden een monster opgestuurd. Dat hebben ze vervolgens grondig moeten analyseren. En dat deden ze blijkbaar het beste van alle deelnemende scholen.

'Volgend jaar weer'

"De organisatie zei gelijk tegen ons na afloop: 'Nu kun je toch niet meer wegblijven?' Dus ik heb beloofd dat we volgend jaar zeker weer meedoen", vertelt Houtekamer.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Scalda wedstrijd scheikunde
Deel dit artikel:

Reageren