'Eerste twee afleveringen van Grenslanders smaken naar meer'

In Terneuzen zijn vanavond de eerste twee afleveringen van de nieuwe serie Grenslanders vertoond tijdens de voorpremière in de bioscoop CineCity Terneuzen. De misdaadserie speelt zich af in het grensland van Zeeuws-Vlaanderen. De avond werd onder meer bijgewoond door regisseur Erik de Bruyn en hoofdrolspelers Jasmine Sendar en Frank Lammers.

Voorpremière Grenslanders in CineCity Terneuzen (foto: Omroep Zeeland)

De voorpremière was drukbezocht: de zaal zat vol. En die eerste twee afleveringen smaken naar meer, zeggen de aanwezigen. "Ik ga zeker de serie op televisie kijken", zegt één van de toeschouwers, die het vooral ook fijn vond om veel bekende plekjes te zien in de serie.

Ouders in de zaal

De achtdelige serie Grenslanders is een productie van de uit Terneuzen afkomstige filmmaker Erik de Bruyn. Zijn ouders waren ook aanwezig in de zaal, bij de voorpremière.

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Vlaamse zijde een mysterieus dolend Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de charmante, maar nonchalante Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een bloederige schietpartij op een plezierjacht.

Meedogenloze mensenhandelaars

Al snel blijkt er een verband tussen beide zaken. Het meisje wordt opgejaagd door een meedogenloze bende mensenhandelaars aan wie ze was ontsnapt. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied al eeuwenlang op geheel eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Bekijk hier de trailer van Grenslanders:

De cast bestaat onder andere uit uit Jasmine Sendar, Fedja Huet, Koen De Bouw, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Wim Willaert, Chris Nietvelt en Evelien Van Hamme. De serie is in opdracht van de AVROTROS en de Vlaamse omroep VRT gerealiseerd door Column Film Nederland en Eyeworks België. Grenslanders is vanaf 25 augustus 2019 om 20.15 uur te zien op NPO 3 en later dit najaar bij VRT.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren