Zeeland wordt wakker: grootschalige inval, stijging zeespiegel en windmolen

Goedemorgen! Op deze dinsdagochtend 18 juni is dit in het Zeeuwse nieuws:

Politie-inval bij autobedrijf in Goes (foto: HV Zeeland)

Grootschalige inval

Bij een grootschalige inval bij een autobedrijf in Goes zijn gisteravond twee verdachten gearresteerd. Er werd één gestolen auto en meerdere auto-onderdelen in beslag genomen.

Lees ook:

De dijken verhogen (foto: Omroep Zeeland)

Stijging zeespiegel

We hoeven ons de komende 100 jaar nog geen zorgen te maken over de zeespiegelstijging. Dat zegt Deltacommissaris Peter Glas. Tot voor kort ging het KNMI ervan uit dat de zeespiegel deze eeuw maximaal 1 meter zou kunnen stijgen. Mede door de klimaatverandering zijn er ook prognoses die uitgaan van een mogelijke stijging van 2 tot 3 meter. Maar dat valt dus mee, zegt Glas.

Lees ook:

Boudewijn Tonnaer gaf eerder gastlessen aan studenten van Scalda over zijn zelfgemaakte windmolen (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente Middelburg kan de zelfgebouwde windmolen van Boudewijn Tonnaer in Sint-Laurens niet legaliseren. Het bevel om de molen af te breken wordt dan ook gehandhaafd.

Lees ook:

Schotse hooglander bij Veere (foto: Adrie Gideonse uit Veere)

Het weer

Vandaag wederom een flink zonnige zomerdag. Ondanks wat sluierbewolking en later ook wat stapelwolken, komt de zon er goed door en loopt de temperatuur flink op. Aan zee wordt het een graad of 23, maar landinwaarts kan het op de warmste plekken 28 graden worden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Zeeland wordt wakker zww
Deel dit artikel:

Reageren