Gemeente Sluis 1,7 miljoen euro in de plus dankzij de warme zomer

De gemeente Sluis heeft over 2018 een overschot van 1,7 miljoen euro. Dat is flink meer dan het jaar daarvoor, toen hield Sluis iets meer dan één miljoen euro over. Dat was afgelopen jaar dus zeven ton meer. Dat kwam onder meer door de warme zomer. Daardoor kwamen er meer toeristen naar de Zeeuws-Vlaamse kust, waardoor er meer parkeergeld en toeristenbelasting werd betaald.

Gemeentehuis van Sluis, in Oostburg (foto: Omroep Zeeland)

Ook hebben de leges uit de omgevingsvergunningen en de opbrengst van grondzaken een positief resultaat opgeleverd. Burgemeester en wethouders willen het overschot verdelen over meerdere reservepotjes.

Extra geld

Ook stelt het college voor om de komende jaren extra geld uit te trekken voor verschillende projecten. Voorbeelden hiervan zijn multifunctionele centra in Aardenburg en IJzendijke, het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende onderwijsinstellingen, de aanpak van de woningvoorraad, kinderopvang en zorg, screening en signalering van logopedie en recreatieve zandsuppletie van de stranden.

Ook voor de komende jaren verwacht de gemeente Sluis een positief resultaat. Daarmee staat Sluis in schril contrast tot de gemeente Terneuzen. Die verwacht in 2022 een tekort van meer dan drie miljoen euro.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren