Brand in aanbouw woning Sluis door onkruidbrander, vrouw ademt rook in

Aanbouw woning Sluis vliegt in brand door onkruidbrander, vrouw ademt rook in
Aanbouw woning Sluis vliegt in brand door onkruidbrander, vrouw ademt rook in © HV Zeeland
De brander werd te dicht bij de houten aanbouw gehouden, waardoor in de spouwmuur brand ontstond. Het vuur werd rond 14.45 uur ontdekt door de bewoonster. Er zijn twee blusvoertuigen, een redvoertuig en een hoogwerker ingezet om het vuur te blussen. De aanbouw is door de brandweer deels gesloopt om bij het vuur te komen.
Rond 15.30 uur was de brand alweer geblust en gaf de brandweer het sein brand meester. De woning is daarna nog door de brandweer geventileerd.

Onderbezetting

De vrijwillige brandweer van Sluis kon door onderbezetting niet uitrukken. Daardoor werden er blusvoertuigen van andere eenheden ingezet, die er langer over doen om op locatie te komen. "Wij hebben dringend brandweerlieden nodig", schrijft de brandweer van Sluis op Facebook. "Dit kan jou ook overkomen en dan zou het toch fijn zijn dat er zo snel mogelijk een brandweerwagen voor de deur staat en er geen kostbare minuten verloren gaan."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>