Einde aan Zeeuwse Lagune-soap met 'minnelijke schikking' van bijna 4 ton

Met een zogeheten 'minnelijke schikking', die de gemeente Noord-Beveland heeft getroffen met initiatiefnemer Marco Doeleman van de Zeeuwse Lagune, is er eindelijk een einde gekomen aan de al jarenlang voortslepende soap rondom de plannen voor de recreatie-eilanden in het Veerse Meer. De geplande eilanden komen er niet en de ondernemer ontvangt bijna vier ton aan compensatie.

Eilandjes Zeeuwse Lagune (foto: Omroep Zeeland)

Twee jaar geleden zag Doeleman vijftien jaar aan voorbereidingen in rook opgaan toen zijn plan werd weggestemd door de gemeenteraad van Noord-Beveland. Hij kondigde aan met forse schadeclaims te komen.

Onzekere uitkomst

Doeleman vocht het wegstemmen van zijn plannen aan voor de rechter. Die stelde de gemeente in het gelijk, maar Doeleman kondigde aan in hoger beroep te gaan. Uiteindelijk had de gemeente de keuze tussen enerzijds een lange procedure, met de daaraan verbonden kosten en met een onzekere uitkomst, of een minnelijke schikking. De gemeente koos voor de laatste optie. De gemeenteraad heeft hier op 28 februari al mee ingestemd tijdens een besloten vergadering.

De gemeente betaalt nu in totaal 372.500 exclusief btw aan Doeleman. Ook hoeft de ondernemer niet meer aan enkele nog openstaande financiële verplichtingen te voldoen. Met deze 'minnelijke schikking' zetten zowel de gemeente als Doeleman een punt achter dit langslepende conflict. Dat wil zeggen dat zowel Doeleman als de gemeente geen procedures meer zullen voeren over dit project.

Tevreden

Wethouder Adrie van der Maas is naar eigen zeggen tevreden met deze uitkomst. "Ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de inwoners van Noord-Beveland."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren