Subsidie voor Vestrock om grote bands te kunnen boeken

Popfestival Vestrock in Hulst krijgt 2.500 euro subsidie van de provincie. Met dat geld wordt een website ontwikkeld waar meerdere kleinere Europese festivals als Vestrock samen kunnen optrekken om grote namen te kunnen boeken.

Zon, warmte, sfeer en veel mensen op Vestrock Junior. (foto: Omroep Zeeland)

Vestrock is een mede-oprichter van GIMFA. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende (kleinere) onafhankelijke muziekfestivals in Europa. De nieuwe website wordt ook onderdeel van dat samenwerkingsverband. Door ligging en omvang hebben al die festivals dezelfde problemen als Vestrock.

De kleintjes tegen de groten

Bijvoorbeeld het niet kunnen boeken van specifieke populaire acts, omdat deze exclusief worden vastgelegd voor een aantal grote commerciële festivals en concerten die de grote agentschappen zelf organiseren. Daardoor hebben de onafhankelijke festivals weinig kans om de grotere namen te kunnen boeken.

Door de krachten te bundelen, hoopt Vestrock gezamenlijk wel die grote namen binnen te kunnen gaan halen. Ook is het de bedoeling dat via GIMFA kennis, ervaringen en menskracht worden uitgewisseld.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
vestrock subisidie grote namen popfestival
Deel dit artikel:

Reageren